Excursie Joods Amsterdam op 26 april 2023

‘Vrienden van Israël’ organiseert na jaren opnieuw de excursie Joods Amsterdam. Wij bezoeken naast het Namenmonument ook de Portugese Synagoge en het Joods Historisch Museum. Wij wandelen door een deel van Amsterdam dat herinnert aan Joods leven, o.a. het Wertheimpark, Dokwerker, verschillende synagoges, tehuizen, monumenten en de dramatische Schaduwkade.

De dagexcursie vindt plaats op 26 april 2023. Wij reizen met een bus en vertrekken om 8:00 uur ’s morgens vanaf de parkeerplaats aan de Harddraversdijk, Dokkum, bij kerkelijk centrum De Herberg. Uw reisleiders zijn Herman F. de Vries en Jan Hendrik Woudstra. Om 21:15 uur hopen wij weer terug te zijn in Dokkum. Op de terugweg kunt u genieten van een 3 gangen diner. De kosten voor deze excursie zijn € 78,- p.p. Als u een museumjaarkaart bezit: € 60,- p.p. Hierbij is het busvervoer inbegrepen, de entrees en het diner, maar niet de consumpties (lunch, koffie, andere drankjes). Een koosjer lunch kunt u evt. nuttigen in het Museumcafé van het Joods Historisch Museum.
U dient voor deze excursie goed ter been te zijn.
Via ons secretariaat kunt u zich opgeven (uiterlijk tot 15 maart) en/of nadere informatie ontvangen over het programma: hier opgeven en/of informatie opvragen.

Herman F. de Vries
Freerk de Beer
Jan Hendrik Woudstra
Wibe Postma
Judith Pen