Over ons

De Vrije Baptisten Gemeente Nehemia Dokkum verlangt ernaar om God groot te maken, samen te groeien in geloof en te getuigen van onze Redder en Verlosser Jezus Christus.

Wij geloven dat de Bijbel Gods Woord is en de leidraad voor ons leven. We willen als een liefdevolle gemeenschap met elkaar op trekken.

Onze missie

lifebuoy-g38930eca9_640

Grootmaken

Wij willen God de plaats geven die Hij verdient. Hij heeft ons gemaakt en daarom zijn wij rekenschap aan hem verschuldigd. Wij zijn klein en Hij is groot en waard onze aanbidding

Groeien

We beseffen dat wij een werk in uitvoering zijn. God is een werk in ons begonnen en vanaf dat moment mogen wij ons telkens meer richting Hem bewegen zoals een bloem richting de zon

Getuigen

Waar het hart vol van is daar stroomt de mond van over. We zien het als een groot voorrecht om ook anderen bekend te maken met het Goede Nieuws dat Christus naar deze wereld is gekomen om ons te verlossen van onze zonden

people-g94e7c6f1f_640

VBG Nehemia is in 1991 opgericht vanuit VBG Bethel Drachten.

Wij vinden dat een relatie met Jezus Christus het meest waardevolle is in dit leven. Daarom willen we in de samenkomsten, in de onderlinge relaties en naar buiten toe de blijdschap van het geloof in Jezus Christus tonen.

De naam van onze gemeente komt van de persoon Nehemia uit de Bijbel. Hij is voor ons een voorbeeld hoe hij bouwt aan een veilige plek waar God gezocht en aanbeden wordt.

Alleen onder leiding van de Heilige Geest zijn we in staat iets van deze leefwijze zichtbaar te maken en liefdevol met elkaar op te trekken en te bouwen.

Onze gemeente bestaat uit zo’n 450 leden en 70 gasten. De meeste leden komen uit Noardeast-Fryslân.

We investeren in een levendig en enthousiast kind- en jongerenwerk. Naast crèche voor de jongsten is er iedere zondag kinderkerk voor peuters en Basisschoolkinderen.

Onze tieners en jongvolwassenen ontmoeten elkaar naast de samenkomsten ook op hun eigen avonden.

Ontmoeting vindt ook plaats in de huiskringen. Naast een introkring voor gasten is er een kring voor jonge gezinnen en een ouderenkring.

Ontmoeting kan ook in het teken staan van ‘onderwijs’ d.m.v. verschillende studies, of ‘aanbidding’ tijdens de ‘Pray and Worship’ avonden.

Van jong tot oud zijn er veel gemeenteleden die meehelpen bouwen aan diverse taken om onze visie werkelijkheid te maken. We zijn en blijven als gemeente ‘werk in uitvoering’.