Kids Place

Mocht je een poosje niet naar de kinderkerk kunnen komen dat is 'Thuiskerk' een heel mooi alternatief!

Lees hieronder meer over 'thuiskerk'.

Wat is 'Thuiskerk'?

Een concept die je kunt toepassen binnen alle gezinnen met kinderen van 0 jaar t/m de tienerleeftijd. De opbouw bestaat uit onderdelen van de ‘Thuiskerk’ d.m.v. vlaggetjes die je aan een lijn kunt hangen. Je kunt als gezin (de kinderen kunnen dit ook zélf) kiezen welke onderdelen je wilt gaan gebruiken voor je ‘Thuiskerk’. Voor gezinnen met jonge kinderen kun je kiezen voor 3 of 4 onderdelen. Zijn je kinderen erg enthousiast of al wat ouder, dan kun je de slinger langer maken.

Per onderdeel vind je 6 ideeën die je kunnen helpen bij het bedenken van een inhoud. Dit scheelt veel voorbereidingstijd waardoor je ‘Thuiskerk’ makkelijker kunt vormgeven. Zelfs als je een keer helemaal geen tijd hebt om iets voor te bereiden kun je aan de hand van de slinger een spontane ‘Thuiskerk’ vieren waarbij je ter plekke samen met de kinderen bedenkt wat jullie als gezin leuk vinden. 

Thuiskerk kun je houden op een moment dat het jullie uitkomt als gezin. Het hoeft natuurlijk niet perse op zondagochtend te zijn. Het is ook heel waardevol wanneer de oudere kinderen samen met hun ouders naar een online dienst kijken. Thuiskerk is echt op het niveau van de kinderen. De online dienst is vaak meer gericht op de volwassenen en tieners. Je hoeft niet te kiezen…

Kortom, Thuiskerk is:

Afwisselend, passend bij je gezin, speels en het grootste voordeel: door de eigen inbreng van de kinderen heb je de kinderen extra gemotiveerd!

Bid voordat je bezig gaat met het voorbereiden van een ‘Thuiskerk’ om Gods leiding. God wil niets liever dan verbindend werken binnen gezinnen en zal zeker in jullie midden aanwezig zijn. Gods zegen toegewenst!

Klik op de afbeelding om het document met de slinger-vlaggetjes te openen.

Tips

Nodig vriendjes, vriendinnetjes, buurtkinderen of andere kinderen uit je kerk voor jouw 'Thuiskerk' uit. Op deze manier kun je ook zaadjes van geloof uitdelen aan andere kinderen. Het geloof is kostbaar, geef maar door!

Maak een leuke foto wanneer je bezig bent met de 'Thuiskerk'. Dan plaatsen we de foto's op onze website!