Spaardoel Kinderkerk

Schermafbeelding 2022-02-09 om 13.41.04

Met de kinderkerk van Nehemia sponseren we al een aantal jaren het werk van Beautiful Gate.

Wanneer kinderen in de kinderkerk komen kunnen ze geld in het spaarvarken doen voor dit project.

Nu merken we dat steeds minder kinderen geld meenemen. Graag willen we op deze manier het spaardoel onder ogen brengen en weer ons best doen om geld binnen te halen voor deze prachtige stichting die vanuit hun christelijke identiteit werkt aan een kindvriendelijke en veilige wereld.

Schermafbeelding 2022-02-09 om 13.56.52

Project februari'22

Hoe ziet ons spaarproject eruit?

* Download de spaardoelmeter met het spaarvarken. Je kunt deze spaardoelmeter vrolijk versieren en een plekje geven waar je het goed ziet.

* Bedenk leuke klusjes of opdrachtjes waarmee je geld kunt verdienen. Schrijf dit op briefjes en bewaar deze in de bek van het spaarvarken van de spaardoelmeter.

*Bedenk voor wie je een klusje wil doen. Je kunt diegenen ook laten kiezen uit de klusjes op het werkblad ‘Heitje voor een karweitje’.

* Heb je een geschikt klusje gevonden? Vraag dan hoeveel geld je er mee kunt verdienen.

* Daarna kun je bijna aan de slag. Vertel eerst aan je ouders hoe en wat je gaat doen, zodat ook zij kunnen zien of het veilig en goed gebeurt. Je wilt natuurlijk niet dat je de auto gaat wassen en schrobben met een schuurspons zodat er allemaal krassen in de lak komen 😉

* Je kunt ook een klein deel van je eigen zakgeld sparen voor Beautiful Gate. Jij spaart misschien voor een PlayStation of een leuke Lego-set. Er zijn veel kinderen die nooit kunnen sparen. Al het geld gaat naar wonen, eten en kleren. En zelfs daar is vaak niet genoeg geld voor. Hoe mooi is het wanneer je anderen kunt helpen met datgene waar wij genoeg van hebben?

In de maand februari besteden we extra aandacht aan dit project. Spaargeld kan ingeleverd worden in de kinderkerk bij een van de meesters of juffen. Dat kan ook nog na februari.

Meer weten over Beautiful Gate? Kijk op: www.beautifulgate.nl

Voorkant spaardoelmeter

Achterkant spaardoelmeter

extra stukje voor op spaardoelmeter

Heitje voor een karweitje

Uit liefde geven om een ander

Tijdens de start van het spaardoelproject openen we met een kindermoment over 'vanuit liefde geven om een ander'. Ieder mens, jong en oud kan iets van Gods liefde laten zien aan de mensen om hen heen. Met het werkblad van dit zonnetje krijg je 8 ideeën om dit geven in het dagelijks leven toe te passen. Print het uit en hang het zonnetje op een plek waar je het goed kunt zien. Zo mag je iedere dag dankbaar zijn voor wat jij hebt gekregen en kun je God vragen aan wie jij vandaag iets mag geven.

Download hier het werkblad van het zonnetje.

En download hier het werkblad van de stralen.

Schermafbeelding 2022-02-09 om 13.41.30